erlandsalo Osaamaton ja tietämätön osaavien blogistien ja muiden kitjoittajien opissa ja ojennuksessa

Virheiden puheenjohtaja

Meidän vihreiden puheenjohtaja on haussa. Nyt on aika paha tilanne, johon me vihreät löydämme ratkaisun ensi lauantaina. Meidän ei-jäsenkirjattomien on oltava yhteydessä päätöksentekijöihin runsaasti ja kerrottava heille, mitä kenttä haluaa. Demokraattiselle puolueelle ei kuulu tehdä muutaman henkilön voimin kabinetin tai taksin  takapenkin hämärässä päätöstä puheenjohtajasta.

Nyt jo on moni mitä osaavin ja vaikuttavin ehdokas ilmoittanut olevansa ei-käytettävissä. Esimerkiksi ns. varma voittaja Ville "Räyhä" Niinistö ei lähde mukaan taistoon tuimaan. Voinemme kuitenkin olla varmoja, että hän vastaa nöyriin anomuksiimme kesän puoluekokouksessa ja tulee ehkä valituksi. Todennäköisesti hän jää selkeästi kakkoseksi Satu Hassin jälkeen. Onhan Satu vienyt puolueen ennenkokemattomaan voittoon vaaleissa.

Yksi ja vain yksi on ilmoittautunut taistoon tuimaan, mutta lehdistö on jostain syystä kirjoittanut, että häntä ei valita. Miksi ei? Tietenkin hänet valitaan, jos hän on ainoa ehdokas ja onhan hän oikeaa sukupuolta.

Mutta todellinen ehdokas ja uusi puheenjohtaja on Satu Hassi. Hänpä ei ole mikään pätkäpuheenjohtaja. Ensin Satu johtaa vihreät jytisyttävään vaalivoittoon ja sitten tulee valituksi puheenjohtajaksi yksimielisesti kesällä.

Satu Hassi on millä tahansa kriteerillä mitaten ylivoimainen. Hän on kokemukseltaan ylivertainen ja onpa hän myös lentänytkin yhden elämän verran eri puoliloa mailmaa. Hänellä ei ole siihenkään enää tarvetta. Satu tuntee Suomen metsät ja teollisuuden sekä Itämeren laivojen saastepäästöt. Hänelle ovat tuttuja myös EU-parlamentin kiemurat sekä Brysselin ja Strasburgin äyriäispaikat. Satu on kotonaan myös neuvottelemassa suomalaisen aktivistin kohtalosta Meksikossa.

Satu Hassi on yksinkertaisesti paras henkilö vihreiden puheenjohtajaksi nyt ja ainakin kahden ja puolen vuoden jaksolle. Näin tuntevat sankat joukot pääkaupunkiseudulla. Toivottavasti sama tunne on myös opiskelijoiden ja muiden keskuudessa ympäri Suomen niemeä.

Puhukaa kaikki edustajallenne ja painostakaa häntä Sadun puolesta!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat