erlandsalo Osaamaton ja tietämätön osaavien blogistien ja muiden kitjoittajien opissa ja ojennuksessa

Valtiopäiväneuvos Mikko Elon viesti??

Sain seuraavan tekstin viestinä, jossa vakuutettiin kirjoituksen pitävän paikkansa.  Onkohan noin? Mikko Elo on hyvin suosittu blogisti, joka kirjoittaa ahkerasti sekä perustelee sanomansa erittäin hyvin. 

"Valtiopäiväneuvos Mikko Elo kirjoittaa Uuden Suomen bloginsa mikkoelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi kommenteissa nro 163: "Suomessa jotkut tahot valmistautuvat sotaan Venäjää vastaan ilmeisesti osana suurempaa liittoumaa." Perusteita Elo esittää väitteelleen yhteensä neljä, oheiset siteeraukset suoraan Elon tekstistä:

1) minusta kertausharjoitukset ovat ok. Itse asiassa ne ovat täysin luonnollisia. Tavallista ei kuitenkaan ole sota-aikaisen joukko-osaton ilmoittaminen tammi-maaliskuun aikana, kuten on julkisuudessa ilmoitettu.
2) ei ole myöskään normaalia, että valtamedia sisältää päivittäin Venäjän tarkoitusperiä ja taloutta halventavia "uutisia".
3) ei ole normaalia, että kenraali-tasoinen henkilö vaatii sotilaiden ja poliittisen johdon yhteistä valmistautumista sotaan.
4) loogisena johtopäätöksenä tästä tulee se, että Suomessa jotkut tahot valmistautuvat sotaan Venäjää vastaan ilmeisesti osana suurempaa liittoutumaa."

Suomalaiset valmistautuvat sotaan Venäjää vastaan. Oletko sinä valmistautunut siihen? Onko jauho- ja säilykevarastot täysiä? Oletko säilönyt riittävästi? Onko kotiin varattu wc-paperia, pattereita, taskulamppuja, lamppuöljyä, öljylamppuja, matkaradioita ja ties mitä?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Susanna Kaukinen

Suomessa lietsotaan sotaa. Olen ollut tätä mieltä jo hyvän aikaa. Jos meistä olisi joku elänyt ennen aiempia sotia, me ehkä tunnistaisimme merkit.

Stubb lietsoo sotaa
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Nyt on oltu ns. harmaalla vyöhykkeellä jo hyvän aikaa, informaatiosotaa, yllättäviä tapahtumia, ylilentoja, aluevesiloukkauksia etc.

Siis, merkkejä on ollut ilmassa, kuten toteat. Ja ne voidaan tunnistaa edeltä käsin. Joku niitä myös toteuttaa, en usko, että Suomi on ollut kovin aktiivinen millään rintamalla!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No en ole valmistautunut. Taitaa Elo ja Kaukinen lietsoa.

Mohamed Rasal

Minulle ei auennut mitä tämä bloggaus käytännössä tarkoitti, mutta olen sitä mieltä, että Mikko Elon blogi kuuluu sarjaan roskablogi.

Sitä miten ja milloin Venäjä ostaa ja on ostanut jotkut - enkä rohkenisi viitata Mikko Eloon tällä - roskabloggaajat suoltamaan valheita, siitä minulla ei ole tietoa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Että oikein lietsotaan sotaa ja valmistaudutaan siihen? Eipä uskoisi aikuisten ihmisten ajatusmaailman tuotoksiksi. Nostakoon kätensä ylös hän, joka sotaa haluaa.

Käyttäjän JoelLauri kuva
Joel Lauri

Tässähän vaan Elo VAROITTAA siitä, että sotaa ollaan lietsomassa. Herätys Sini ka Raimo. Lukemisen ymmärtäminen 0/10

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Herätys itsellesi.
"Suomessa jotkut tahot valmistautuvat sotaan Venäjää vastaan ilmeisesti osana suurempaa liittoumaa."
Onko tuo varoitus vai toteamus?

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

varotushan se on. nyt pitäs ne sota trollit pistää aisoihin, sitten kun sataa rikasta urania, se on myöhäistä.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Bäckman vaahtosi samasta aiheesta aiemmin, ilmeisesti trollitehdas nostaa kierroksia. Tai sitten olemattoman valtion edustajana toimiminen aiheuttaa aistiharhoja.

Käyttäjän ArtoViertola kuva
Arto Viertola

Jessikka Aro saa toivottavasti trollaustutkimuksessaan läpivalaistua tämänkin asian. Itsenäinen uskottava puolustus ei tarvitse tuekseen suomalaisia Venäjän trolleja.

Mohamed Rasal

"Jessikka Aro saa toivottavasti trollaustutkimuksessaan läpivalaistua tämänkin asian. Itsenäinen uskottava puolustus ei tarvitse tuekseen suomalaisia Venäjän trolleja."

Netistä löytyi, että tunnettu ja huonomainen entinen pappi Juha Molari sekä Venäjän trolli on ottanut kantaa Jessikka Aron tv-esiintymiseen.

Kirjoitus ei ansaitse kommentointia, mutta jostain syystä äänekkäimmät Venäjän trollit ovat järjestään jollain tavoin elämässään epäonnistuneita.

Ehkä siitä porukasta sitten löytyy halvalla oivallista maanpetoksellista ainesta pikkurahalla pieniin pahoihin töihin.

Venäjän trollit ovat kovin marginaalinen ryhmä Suomessa, työttömiä, syrjäytyneitä, mielenterveyspotilaita, kuten entinen pappi ja hullu-dosentti, jotka ovat hakeneet isähahmoksi ison naapurimaan.

Usko vahvaan isään elää vaikka naapurissa on vallan kahvassa pygmi.

Nuo Venäjän trollit jotka nuolevat tänään Putinin ja Venäjän peppua ja saappaita, nuolevat mitä tahansa auktoriteettia. Sillä heiltä puuttuu täysin moraali. He ovat yksinkertaisia, vaikka tosin pullistelevat oppiarvoillaan, jotka tulevat kun pitää persettä penkissä täysin kauan.

Mitään hyvää heissä ei ole eikä heillä ole mitään annettavaa kuin väkivallan ihannointi (venäläisen väkivallan). Lisäksi he vaivaavat suomalaista oikeusjärjestelmää jatkuvilla perusteettomilla rikosilmoituksillaan (nettitieto) he samalla pyrkivät halvauttamaan oikeusjärjestelmää.

Mielestäni suojelupoliisille tulisi antaa enemmän valtuuksia valvoa noita entisiä pappeja ja muita maanpetoksellisia rikollisia, sillä heidän ainoa pyrkimyksensä on väkivallan synnyttäminen Suomea kohtaan.

Näin ei voi olla oikein.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Rasal kirjoitti: "Venäjän trollit ovat kovin marginaalinen ryhmä Suomessa, työttömiä, syrjäytyneitä, ..."

Eikös niiden peikkojen pitänyt olla Venäjän palkollisia, siis ei työttömiä eikä syrjäytyneitä? Koettaisitte nyt edes yrittää olla inhokkienne haukkumisessa johdonmukaisia.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Jos joku ei näe sitä miten venäjävihaa ja halveksuntaa lietsotaan jatkuvasti tahallaan niin lehdistössä kuin muissakin tiedotusvälineissä, aika sokea täytyy olla. Omasta mielestäni olemme menossa sotaa kohti aikamoista vauhtia ja jossain kohtaa tilanne saattaa karata käsistä yhtäkkiä?

Jos joku ei näe myöskään uhkaa siinä että venäjä on ostanut maa-alueita ja kiinteistöjä strategisista paikoista maastamme, niin täytyy vain ihmetellä sitä sinisilmäisyyttä. Sotahan on jo itseasiassa käynnissä, sitä vain käydään tiedotussotana ja strategisten paikkojen hankkimissotana näin aluksi.

Erään ystäväni mummo oli kertonut hänelle, ettei ennen viime sotaakaan, kukaan kansalaisista uskonut venäjän hyökkäävän suomeen!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No HBL´ssä oli keskiviikkona hieno aukeama. Putinin nimeämä pro putin kamjanjisti ja Venäjän opposion edustaja oli molemmat pitkän haastattelun kanssa. Sellainen vaan jää huomaamatta kun haukutaan mediaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kuulin myös huhuja että eräällä toisellakin pienen marginaaliryhmän -yli kuusvitosten tutinimijöiden- palstalla olisi ollut myöskin kyseisten herrojen haastatteluja. Mutta kun en lue kumpaakaan pienten marginaaliryhmien viestimiä, en voi olla asiasta varma!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #22

Sarkasmi on siitä hauska laji että se paljastaa niin paljon sen tuottajasta. Mistä muuten sait päähäsi että haastateltavat olivat miehiä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #24

Myös luetun ymmärtäminen paljastaa kysyjästä niin paljon, jos se keltä kysytään on jo etukäteen maininnut, ettei hän käy marginaalipalstoilla lukemassa uutisia ja kyseessä ovat kuullut huhut ja otaksunnat niiden perusteella!

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Sini,

Ei se jää, mutta kun kyseistä laadukasta lehteä, ei niin kovin moni lue.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

Eihän sitä kaikkia lehtiä ehdi lukea. Minäkään en lue sitä kuin satunnaisesti ja nyt osui tuo iso kakasoishaastattelu silmään. http://hbl.fi/nyheter/2015-01-28/712601/jag-tror-p...
http://hbl.fi/nyheter/2015-01-28/712596/opposition...
Nyt nää linkit löytyi kauhialla googlaamisella.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #42

Sini,

Husiksessa on ihan säännöllisesti ollut vastaavia hyviä artikkeleita Venäjästä. Usein juuri haastatteluja. Jos kiistanalaista, niin tuodaan molemmat kannat esille. Muutenkin hyvää journalistiikkaa. Poloniumin juottaminen loikanneelle vakoojalle ei saanut isoa tilaa, vaan oli aika pienikokonen, mutta asiallinen uutinen. Oiskohan tuollainen loikkari jonkinlainen maanpetturi tms. Ei siitä nyt kauhean paljon sanottavaa ole eikä sitä kauheasti kannata paisuttaa. Tietenkään ei ole hyvä juttu poloniumia juotattaa. Se toki tuotiin esiin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Milloin Venäjän media julkistaa TV-lähetyksissän ja lehdissään tämän valtioneuvos Elon ja Bäckmanin ansiokkaasti esille tuoman uhkakuvan Suomen aikeista sotaan Venäjää vastaan ?

Käyttäjän ArtoViertola kuva
Arto Viertola

Kuinkahan suurta palkkaa trollit saavat. Neuvostason trollien ei luulisi aikaansa ilmatteeksi haaskaavan siinä määrin, kuin on nähty. Hillitöntä on suomalaisten uutisvälineiden uskottavuuden romuttamiseksi tehtävä trollaus.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minusta valtaosa suomalaisista tiedotusvälineistä tekee sen ihan itse ja sitten syyttävät kaikkialla näkemiään peikkoja.

Millä kriteereillä vain tietty joukko netti- ja some-kirjoittelijoista erottuu peikoiksi mutta jotkut toiset taas eivät?

YLE on palkannut oikein hutkivan zurnalistin ... eiku ... tutkivan journalistin perehtymään trollaukseen. Koskahan hän avartaa näkökulmaansa niin, että hän tutkisi trollausta yleisenä ilmiönä eikä keskittyisi vain niihin jotka näyttäisivät ehkä mahdollisesti tietyn tahon ja tietyllä tavalla suuntaatuneiksi? Jos hän niin tekisi, saattaisi uskottavuuskin alkaa kasvaa.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Jos kriteerinä on muu kuin, että mielipiteet ärsyttävät, niin aika vähän noita taitaa olla. Eikös se kriteeri ollut kytkös Venäjän valtioon ja häiriköinti Venäjän intressissä. Vaikea siitä mitään on sanoa ilman sen kummempia valtuuksia. Viranomaisillakaan ei taida tällä hetkellä olla valtuuksia asian selvittämiseen. Muutama hassu kommentaattori toki vaikutti olleen lomalla tammikuussa kuten naapurissa on tapana, mutta eiköhän suurin osa ole ihka aitoja eripuraisia suomalaisia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #44

Vuorijoki kirjoitti: "Viranomaisillakaan ei taida tällä hetkellä olla valtuuksia asian selvittämiseen. "

Ei pitäisi niin. Siitä huolimatta YLEn toimittaja on katsonut asialliseksi lähteä pyytelemään ilmiantoja.

Vuorijoki kirjoitti: "... eiköhän suurin osa ole ihka aitoja eripuraisia suomalaisia."

Olen aika pitkälti samaa mieltä. Tänne mahtuu, saa mahtua ja pitääkin mahtua paljon erilaisia mielipiteitä. Jos heistä joku lähtee julkisesti palkkapeikkoja etsimään, kannattaisi ihan oman uskottavuuden vuoksi etsiä niitä joka suunnasta, jos jostakin syytä kokee sen tarpeelliseksi.

P.s. lomailuajankohdat ovat huono tunnusmerkki mihinkään ilmansuuntaan. Itsekin kävin juuri parin viikon ajan liottelemassa varpaitani Atlantissa. Matkalla yleisin kuulemani kieli oli raikkaana ja lyyrisenä soljuva saksa.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #47

Se olikin lomailuajankohta yhdistettynä läpeensä venäläiseen ajattelutapaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #48

Minusta kyse on vain eri miueltä olemisesta ja sen esiintuomisesta. Toivoisi samanmielistenkin argumentoivan sisällöillä eikä arvuuttelemalla lomailutapoja.

Kalevi Wahrman

Lopeta roskan jauhaminen, palkkatrollien nimiä kehiin.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Todennäköisin skenaario, jolla tilanne voi Suomen ja Venäjän välillä kärjistyä, olisi Venäjän esittämät vaatimukset Suomelle päästää joukkoja Suomenlahden rannikon satamiin, erityisesti Kotkaan ja Haminaan. Venäjää saattaa samoin kiinnostaa Lappeenrannan ja Imatran välinen alue, koska kyseinen rajan ja Saimaan välinen kapea käytävä pitää sisällään tärkeät Etelä- ja Itä-Suomea yhdistävät rauta- ja valtatiet. Venäjä voisi esimerkiksi vaatia oikeutta lähettää joukkojaan valvomaan, "ettei niitä pitkin kuljeteta NATO:n ja Yhdysvaltain sotakalustoa".

Jotkut ovat spekuloineet Ahvenanmaallakin, mutta jos Venäjän tarkoituksena on provosoida vain Venäjän ja Suomen kahdenvälinen konflikti suuremman kansainvälisen selkkauksen sijasta, on todennäköisempää, että Venäjä ainakin aluksi keskittyisi tarkkaan valittuihin rajan läheisiin alueisiin.

Jos tällaisia vaatimuksia jossakin vaiheessa kuullaan, on mielenkiintoista katsoa, löytyykö Suomesta nykyisellään korkean tason poliitikkoja, jotka olisivat valmiita kyseisiin vaatimuksiin suostumaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Nummelin kirjoitti: "Todennäköisin skenaario, jolla tilanne voi Suomen ja Venäjän välillä kärjistyä, olisi ... ... jos Venäjän tarkoituksena on provosoida vain Venäjän ja Suomen kahdenvälinen konflikti ..."

Miksi? Mikä olisi motiivi ja mikä olisi tavoite a) strategisesti ja b) taktisesti?

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Valmistella tukialuetta Balttiassa tapahtuvaa operaatiota varten ja estää Naton ilmatoiminta Suomen alueen kautta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Nummelinin skenaarion mukaan Venäjä haluaisi Kotkan ja Haminan sekä Lappeenrannan. Mitä sieltä käsin voi tehdä Balttiassa sellaista jota ei voisi tehdä lähenpääkin heidän omalta alueeltaan?

Ennalta ehkäisevä NATOn toiminnan estäminen Suomesta käsin olisi toki heidän kannaltaan järkevää. Eikö meidän kannattaisi tehdä silloin uskottavasti se itse?

Jari Rauhala

Viimeisen vuoden näkemyksen ja kokemuksen mukaan päämediat ovat itse aiheuttaneet, edellisessä Viertolan kommentissa sanotun, luottamuksen romahtamisen.
Niissä on ollut massiivinen uutisointi ilmatilaloukkausten (todellisuus syksyllä oli 5 IV:n komentajan mukaan), uponneiden sukelluveneiden (mitä löytyi), Venäjän suurvaltapyrkimysten jne. Kun asioita seuraa, myös niiden sisäsivuilta, mutta myös muista lähteistä, niin hyvin usein asioissa ei ole ollut perää , vaan ne ovat olleet dramatisointia.
Keskeisin luottamuspulassa on silti ollut naton-myyminen. Vastakkaisia näkemyksiä ammattilaisilta on ollut vaatimattomasti, ei 50 - 50. Jolloin Venäjä-uutisointi on näyttäytynyt mutkan takaa tulevalta nato-markkinoinnilta.

Kaikesta tuosta voi toki syyttää vastakkaisia mielipiteitä sanovia trolleiksi, joille Moskova maksaa palkaa. Suomea on sanottu rauhanturvaamisen suurvallaksi, mutta ei median uutisoinnit ole sitä tukeneet. Lietsonta kuvaa asiaa paremmin.

Jos haluaa tutkia asiaa, niin katsoo vaikka vuosi sitten olleita uutisia, mitä tai mitkä ovat vuoden kuluessa osittautuneet edes jonkin verran faktaksi, niin päämediat ovat olleet aika ulkona kuvioista. Paremmat vastaukset löytyvät pienistä medioista.

Viimeisin silmiini sattunut oli Ukrainan kenraalin puhe heidän valtiollisessa TV:ssä. Mies sanoi että Venäläisiä joukko-osastoja ei ole Ukrainassa. Nyt seurataan miten asia pitää paikkansa? Mutta ei YLE-HS jne linjalla, koska ne eivät ole vastaavia ainakaan vielä uutisoineet.

Kimmo Ojala

Todennäköisin aseellinenkonflikti Suomen ja Venäjän välillä aiheutuisi Venäjän ja Viron välisestä sotatilasta. Venäjä pyrkisi saamaan Suomenlahden pohjoisrannan haltuunsa estääkseen huollon Balttiaan. NATO luonnollisesti pyrkii estämään tämän. Suomi on pahassa raossa, ollako puolueeton ja mahdollisesti joutua estämään kumpaakin osapuolta käyttämästä maaperäämme sotilaallisiin tarkoituksiin, vai pitäisikö valita puoli riittävän aikaisin.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Puoli on valittu jo vuodesta 1939 lähtien. Tiedämme miltä ilmansuunnalta hyökkäys maahamme tulee, jos on tullakseen. Tätä on turha pohtia.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Kyseinen postaus taisi olla jossain kirjoituksessa, jossa arvioitiin median antamaa kuvaa asiasta. Se nyt muutenkin taitaa olla hypoteesi. Kyllä kait sitä olisi syytä miettiä minkälaista kuvaa mediassa synnytetään varsinkin, kun oikeasti ei niitä purnukoita varastoida minnekään. Mutta varmaan kannattaa kysyä Mikolta itseltään, mitä viestillään tarkoitti. Tuo on vain minun tulkintani kyseisestä postauksesta.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Ja taas Pietarilaiset tutisevat peläten tsuhnien hyökkäystä. Niinkö?

Pulistaan mitä pulistaan puolin ja toisin, mutta kun pidetään siitä kiinni, että kummatkin uhoamme omalla puolellamme aitaa, niin mitään sotaa ei tule eikä tarvita.

Kyllä se on niin, että Venäjä on se joka taas kuten v. 1939 yrittää tunkea, jos yrittää?, laajasta aitauksestaan tänne pieneen suomalaiseen karsinaamme. Nääs valtakunta tarvitsee "lebensraumia". Siperian laajat lakeudet eivät millään riitä asujaimistolle!?

***

Totta ihmeessä Suomenkin pitää valmistautua kriisin eskaloitumiseen armeijamme valmiuden lisäämisellä. Ellei tätä tehtäisi, niin joku tai jotkut kenraalimme eivät hoida tehtäviään. Asiaa eivät ihmettele kuin kärkevimmät vasemmisto-aatteen miehet. Ellei olisi syksyllä 1939 valmistauduttu YH-harjoituksilla sotaan, niin huonosti olisi käynyt. Liikekannallepano olisi ollut hyökkäyksen jo tapahduttua auttamatta myöhäistä. ( Älkääkä tähän hyvät ystävät esittäkö, että haluan nyt heti liikekannallepanon maahamme.)

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Miten olisi puolustusmäärärahojen reipas korotus uhoamisen sijaan. Naapurillamme on kyllä ihan tiedustelupalvelu. Oikeastaan kaksikin ja tietää todennäköisesti aika tarkkaan, onko kyse pelkästä uhoamisesta vai ei, joten siitä uhoamisesta sinänsä ei liene mitään hyötyä.

Sen sijaan uhoamisesta yms. saa kivasti aineistoa propagandakoneiston käyttöön. Ei venäläistä saa liikeelle "lebensraum"-höpinöillä, mutta kyllä sillä, että kokevat puolustavansa maataan tai venäläisten intressejä.

Nuo toimenpiteet sinänsä olivat ihan normaalia toimintaa ja hyvä asia, mutta kannattaako kaikkea julkisuuteen vuotaa. Toki vaalit on tulossa, sillä pääsee kivasti lehteen ja saa julkisuutta osakseen, mutta kuuntelisivat Niinistöä ja lopettaisivat jo pelleilyn.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Äkkiseltään saa joidenkin kommenteista kuvan, että Venäjä on se koulukiusattu, joka värjöttää välitunnilla nurkan takana, ettei ilkeä Suomi tule ja laita lunta munille.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Juuri näin! Neuvostoliitto/Venäjä on aina ollut maailman rauhantahtoisin valtakunta. Se ei hyökkää, eikä pyri siihen, koskaan ja mihinkään ilmansuuntaan. Ei valmistele minkäänlaista konfliktia. Miekkoja taotaan auroiksi, että kalke käy. Ja nyt sitten kaikki maailman pahuuden voimat ja -vallat piirittävät sitä!?!
Ja hallinto ihmettelee "koulukiusattuna", että miksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Juuri näin! Neuvostoliitto/Venäjä on aina ollut maailman rauhantahtoisin valtakunta."

Kyllä USA voittaa kirkkaasti, lähes 200 vuotta sotia jokapuolella maapalloa, nytkin sotii ainakin kahdessa valtiossa joita yrittää pitää hallinnassaan. Todella kaksinaismoralistista suhtautuminen näihin kahteen valtioon, toista tuhoajaa ihannoidaan ja pikkutekijää pelätään.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Miten niin ihannoidaan? Aloita vain blogi, jossa haukutaan USA.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Niinhän minä sanoin, että Neuvostoliitto oli, ja Venäjä on, maailman rauhantahtoisin valtakunta. Etkö usko Jarmo Makkonen? Siellä taotaan parhaillaankin miekkoja auroiksi, että kalke käy joka pajassa. Mutta kaikki pahuuden voimat piirittävät sitä...
Uskokoon ken tahtoo!

USA:n toimia en puolustele, siinä maasssa, ja sen toiminnassa, on paljon mätää, mutta USA ei tule koskaan hyökkäämään Suomeen, toisesta ilmansuunnasta en ole niin varma.

Venäjäkö pikkutekijä? Ei ainakaan maatamme koskien! Eikä sitä kannata pelätä. Eikö?

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Kyllä USA taitaa ajallisesti jäädä tapiolle. Venäjä on sentään harjoittanut suurvaltapolitiikkaansa yli tuhat vuotta.

Vähän kyllä hankala sanoa kumpi asemyyntiä harrastavasta parivaljakosta on se parempi. Tietty USA on siinä ykkönen ja Venäjä kakkonen. Toinen harrastaa räiskettä ja rätinää, toinen taas harrastaa jäätyneitä konflikteja. Kumpainenkaan ei suostu asemyyntiä rajoittamaan. Eivätkä vissiin nyt kumpainenkaan ole suostumassa siihen asevientiä terroristeille rajoittavaan järjestelyyn. Mutta se suurvaltapolitiikasta. En tykkää kummankaan harjoittamasta politiikasta. Turvallinen Suomi on maailman paras paikka asua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Aika sokea olet jos et ole nähnyt kuinka monet haluavat sotilaallista yhteistoimintaa USA:n johtaman Naton kanssa. Tasapuolinen pitäisi olla valtioita vertailtaessa, muuten vaikuttaa propagandalta.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kysyhän itseltäsi, miksi monet haluavat Suomessakin sotilaallista yhteistoimintaa Naton kanssa! Vastausta etsi kääntämällä pääsi itäänpäin.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Itse kannatan Suomen harjoittamaa yhteistoimintaa muun muassa Naton kanssa ihan kustannustehokkuuden vuoksi. Muun muassa siksi, ettei tarvitse hankkia kaikkea varastoon, joiden osalta on kuitenkin riski siitä, että niiden paikat on selvitetty ja ne tuhotaan helposti. Ei sen takia, että olemme Venäjän naapureita. Nimenomaan yhteistoimintaa ja nykyistä linjausta sen vuoksi, ettei me houkutella terroristeja tähän maahan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #37

Vuorijoki kirjoitti: "... yhteistoimintaa muun muassa Naton kanssa ihan kustannustehokkuuden vuoksi. "

Olen ymmärtänyt, että yhteistoiminta NATOn kanssa m.m. materiaalipuolella on hyvinkin kallista. NATO-yhteensopiva metriaali on kallista kun toimittajia ei voi kilpailuttaa maailmanlaajuisesti ja ne tietävät sen.

Vuorijoki kirjoitti: "... nykyistä linjausta sen vuoksi, ettei me houkutella terroristeja tähän maahan."

Eikö nykyinen linjaus juuri vie meitä mukaan liittokuntiin ja arvoyhteisöihin jotka houkuttelevat terroristeja kuin ***** kärpäsiä?

Käsittääkseni kustannustehokasta olisi minimoida poliittisella tasolla riskit olemalla uskottavasti potentiaalisesti kriisihakuisten liittokuntien ulkopuolella ja sen jälkeen sopeuttamalla puolustus noiden minimoitujen riskien mukaiseen oman maan puolustukseen.

Kansainvälinen yhteistoiminta pitäisi silloin hoitaa YK:n puitteissa ja nimen omaan rauhanturvaamisessa. Visio rauhanturvaamisen suurvallasta olisi ikäyttökelpoinen vieläkin.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #45

Siinä on joku väärinymmärrys Nato-standardi nyt melkein tarkoittaa, että jos sillä voi ampua niin se kelpaa Natolle. Natolla on monenkirjavaa kalustoa ja standardit ovat aika väljiä. Naton nykyinen patruunastandardi ei "sovi" suomalaiseen maastoon ja tuskin esim. sellaisesta pidettäisiin kiinni.

En tarkoittanut Stubbin/Haglundin sooloitulinjauksia, vaan ihan Suomen liittoutumattomuutta ja harjoittelua muiden kanssa. Mehän harjoitellaan myös Venäjän kanssa, vaikkei sitä huomaa, kun siihen liittyvä painetaan lehteen postimerkin kokoisena, jos sitäkään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #50

Eihän tuo käytännössä ole niin mennyt. Se on tarkoittanut ostoksia USA-peräisiltä aseteollisuuden suuryrityksiltä, niin Suomessa kuin muuallakin. Vain suurimmat ja vahvimmat ovat pystyneet haastamaan tuon kartellin. Suomalaisilta eikä myöskään esimerkiksi kreikkalaisilta se ole onnistunut. Hehän joutuivat kesken pahimman kriisin ostamaan aseita USA:sta.

NATOn ja Venäjän kanssa harjoittelut ovat luonteeltaan ihan erilaisia. Venäjän kanssa on ollut erilaisia pelastusharjoituksia. NATOn kanssa harjoitellaan sotimista eli tilanteita joista pelastettavaa syntyy.

Jos me harjoittelemme sotimista rauhankumppanina (sic!) niin se on kauakna liittoutumattomuudesta. Eikä siitä voi vain ja ainoastaan syyttää Haglundia ja Stubbia. Kyseessä on jo pitkä linja jolla on ollut monia muitakin vaikka Stubb ja Haglund ovat myös jopa hyvittavan yliinnokkaita ja silloin hieman kompelösti itsensä paljastavia. Niinistö ja aiemmin Lipponen sun muut ovat ihan samaa sarjaa vaikka muotoilevatkin sanomisensa julkisuudessa hienovaraisemmin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vastausta etsi kääntämällä pääsi itäänpäin."

Olen sanonut ennenkin etten näe mitään syytä Venäjän hyökätä Suomeen, Täällä ei ole mitään muuta kuin hankaluuksia Venäjälle. Voit vuorostasi kertoa miksi Venäjä tänne sitten hyökkäisi?

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Niin kansahan tarvitsisi pakkosiirrättää Siperiaan. Siinäkin on riskinä, että lähtee sieltä Moskovan suuntaan samanmielisten kanssa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kyllä Jarmo Makkonen itänaapurissa on aina hyökkäyksen syyt keksitty! Eiköhän jatkossakin.
Mitä TODELLISTA syytä oli Neuvostoliiton hyökätä Suomeen v.1939?

Olet täysin oikeassa, kun et tänä päivänä näe mitään syytä Venäjän hyökkäykselle. Niin ajattelee varmasti 99,9 prosenttia suomalaisista. Mutta onko sillä merkitystä Venäjän johdolle? Sitä mieti!

Valta on niin makeaa, että sitä koitetaan haalia keinoja kaihtamatta. Ja varsinkin suurvalloilla on käsittämätön tarve valtioalueensa, ainakin etupiirinsä, laajentamiseen. Koskaan eivät niiden rajat ole niin lavealla, että niiden sisällä pysyteltäisiin.

Jos ei Venäjä tänne hyökkää, silloin olemme täysin turvassa. Mikään muu valtio ei Suomeen tunkeudu. Jos olet toista mieltä, nimeä tuo valtio.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kyllä Jarmo Makkonen itänaapurissa on aina hyökkäyksen syyt keksitty! Eiköhän jatkossakin.
Mitä TODELLISTA syytä oli Neuvostoliiton hyökätä Suomeen v.1939?"

Muistaakseni halusivat turvata -39 Leningradin tykistöltä, mutta miksi hyökkäisivät tänä päivänä, Suomessa ei ole mitään mitä ei olisi Venäjällä ja sotateknologia on muuttunut oleellisesti niistä ajoista. Mikäli ajatellaan että aina keksitään keinot hyökätä niin mikä estää USA:a hyökkäämästä/valloittamasta Suomea, saisivat sillanpääaseman Venäjälle?

En nyt viitsisi romaania kirjoittaa mutta aivan selvästi Venäjällä on intressit Ukrainassa sotatarviketeollisuuden puolella kuten on USA:lla lähi-idässä öljyn merkeissä.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #54

Venäläisiä taitaa Suomessa aika paljon kiinnostaa puhdas luonto ja turvallisuus. Molemmat taitaa mennä, jos täällä sotimaan alettaisiin.

Ukrainan ohjusjärjestelmien ja helikopterien moottorien lisäksi, jos meidän sisäinen tila menisi samaksi kuin Ukrainassa, niin sitten tilanne voisi olla toinen. Siinä alkaa sitten naapurilkakin olla intressiä puuttua kahakkaan. Siksi turvallisuuteen kannattaa panostaa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #54

"Suojata Leningradin tykistöltä". Kissan viikset!

Tarkoitus oli täysin sama kuin balttien kohdalla. Ottaa näennäisillä neuvotteluilla Suomelta mitä saavat, loput väkisin.

Jos oli tarkoitus vain turvata Leningrad tykistöltä, niin miksi hyökättiin jopa Petsamossa? Miksi Terijoen hallitus? Miksi oli valmistettu Neuvosto-Suomen lippu? Miksi Sostakovits oli säveltänyt teoksen Helsingin valtausjuhlaan? Miksi oli laadittu marssiopas Ruotsin rajalle?...Kyllä näitä riittää! Ovatko täysin outoja asioita Sinulle Jarmo Makkonen?

Älä nyt sentään noin paksuja päästele. Yhdysvallat hyökkäisi Suomeen!?!
Sen se voisi tehdä ehkä silloin, jos lähdemme Venäjän kelkkaan sotatilanteessa länttä vastaan. Herra varjelkoon sellaisesta tilanteesta!

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #57

Jotain sen tapaista taisivat kansalleen kertoa höystettynä Mainilan laukauksilla, jotta saivat sen liikkeelle. Täällä oli turkiseläimiä. Siitä kiinnostus alunperin tuli. Muttei ne nyt enää ole niin kovassa huudossa.

Käyttäjän ArtoViertola kuva
Arto Viertola

Jenkit on onneksi "maailmanpoliisi". Ahne ja itsekäskin, mutta ilman jenkkejä ja NATOa Eurooppa olisi Putinin suurvaltahankkeiden kanssa helisemässä. Osamakin edelleen suunnittelisi länsimaiden alistamista terrorismilla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jenkit on onneksi "maailmanpoliisi". Ahne ja itsekäskin, mutta ilman jenkkejä ja NATOa Eurooppa olisi Putinin suurvaltahankkeiden kanssa helisemässä"

Kieltämättä jenkit ovat tehneet paljon hyvääkin mutta ovat kuin norsu posliinikaupassa ja tekevät enemmän vahinkoa. Vietnam, Nigaragua, Filippiinit, Panama, Afganistan, Libya, Irak, ym, ym. Missä kaikkialla Venäjä on pyrkinyt laajentumaan?

Olavi Mansikka

krim itä-ukraina afganistan kuriirit jne...

Olavi Mansikka

Taitaapi Elo itse varauta sotaan venäjän rinnalla länttä vastaan. saahan sitä varoitella. kattoo ny mitä tapahtuu...

Toimituksen poiminnat