erlandsalo Osaamaton ja tietämätön osaavien blogistien ja muiden kitjoittajien opissa ja ojennuksessa

Ennakkosensuurista ylläpidolle ja miksipä ei muillekin

Ymmärtääksei blogisti voi asettaa päälle ennakkosensuurin, jolloin hän saa luettavakseen kommentit ja sitten hyväksyy julkaistavaksi ne, mitkä haluaa. Tästä käytännöstä  ilmoitetaan kommentoijalle keltaisella palkilla aivan lopussa.  Siispä useimmiten on miettimisen ja kirjoittamisen vaiva jo nähty, kun tulee esiin tieto ennakkosensuurista. Joskus tuo hieman harmittaa, kun on ehkä nähnyt turhaa vaivaa.

Jokaisella blogistilla on oikeus poistaa sivuiltaan tekstit, mitkä haluaa ja jopa asettaa itsensä kannalta epämielyttävät henkilöt banniin. 

Hyvä näin, jos näin on.

Haluan saada kuitenkin pienen muutoksen. Ennakkosensuurista pitää ilmoittaa heti ko. blogin avauduttua tai ainakin viimeistään blogin lopussa ennen kommentiosiota. Näin  mahdollinen kommentoija voi aivan itse päättää ennen mietintä- ja kirjoutusvaivannäköä ryhtyykö siihen vai ei.

Omasta puolestani annan ja antaisin  kaikkien kukkien kukkia. Hölmöt mielipiteet tahraavat vain kirjoittajansa eivätkä esimerkiksi  blogistia.

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Tykkäisin jos ennakkosensuuri olisi oletuksena pois päältä ja sen saisi halutessaan päälle. Sattuisi vähemmän vahinkoja.

Olisi myös kiva jos ylläpito vastaisi joskus sinne lähetettyihin kysymyksiin.

Maailmanrauha ja kuolemattomuus myös kaikille kiitos. Yhtä todennäköisiä taitavat kaikki olla.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Blogia perustaessa kommenttien ennakko hyväksyminen on oletuksena pois päältä.

Maailmanrauha puolestaan oletuksen päällä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Maailmanrauha on siis oletuksena päällä. Auta minua oi suuri guru, kun en ymmärrä tuota lausetta.

Blogia perustettaessa voi blogisti tehdä sitä, mitä asetuksiin on säädetty. Siitä ei olekaan kyse. Ei ollenkaan. Minä haluan ainoastaan ja vain minimaalista muutosta eli saada tieto tuosta blogistin vaatimasta ennakkosensuurista ennen kuin kirjoitan ao. blogiin yhtään mitään. Tai saatuani tiedon kirjoitan sitten, jos niin katson.

Onko siis selvästi sanottu ja toivottavasti ymmärretty, että minusta olisi oikein, että saisin tietää blogistin käyttämästä ennakkosensuurista ennen kuin mietin ja kirjoitan yhtään mitään.

Olen havainnut ja tiedän taatusti, että lyhyet kirjoitukset ymmärretään yleensä väärin, mutta ehkä ja toivottavasti nyt tämä pienen pieni muutoshalu on käsitettävä. En siis esitä muuta kuin keltaisen palkin, jossa ilmoitetaan ennakkosensuurista, ilmestymisestä hieman ennen kuin nykyään. Liekkö muutos aivan hirveän kauhea.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Tykkäisin jos ennakkosensuuri olisi oletuksena pois päältä ja sen saisi halutessaan päälle. Sattuisi vähemmän vahinkoja."

En nyt ymmärrä. "Ennakkosensuuri pois päältä" Kysehän on siitä, että me kirjoittajat saisimme tietää onko blogisti arkajalka (minun määritelmäni) ja haluaa ennakkosensuurin itselleen vai ei. Haluan omalta osaltani vain mukavuutta kirjoittaa tai olla kirjoittamatta ennakkosensuroijien blogeihin, Ei muuta. Voisin siis päättää aivan itse kirjoitanko vai en.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Tarkoitin noilla vahingoilla sitä että minulla ja jollakulla toisellakin täällä vasta ensimmäisessä blogissa oli sensuuri päällä vaikka ei pitänyt olla. Toista kertaa säätäessä sain sitten oikein. En tiedä sitten luinko väärin vai onko bugi vai mikä on syy.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo Vastaus kommenttiin #10

Hyvä näin. Ehkäpä ohjeet kaipaisivat hieman päivityksiä vai kuinka.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Suosittelen lämpimästi blogistin ehdotusta!
En halua kirjoittaa pitkiä analyysejä - tai edes lyhyitäkään - ja huomata kommentoivani jotain Pohjois-Korean henkiseen ilmastoon rakastunutta, yleisöä pelkäävää ja huonoa itsetuntoa potevaa blogistia.

Henry

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Kiitos "Aanri" vai miten tuo nimesi lausutaan.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

E.S.>....Haluan saada kuitenkin pienen muutoksen. Ennakkosensuurista pitää ilmoittaa heti ko. blogin avauduttua....

ooo

Oikein.
Huomaavainen blogisti voisi vaikkapa kirjoituksensa lopussa ilmoittaa ennakkosensuurista.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Minunkin mielestä tuo ennakkosensuurin ilmoitus voisi olla heti nähtävissä, mutta olen osaltani ajatellut, että riittää, kunhan en joudu kirjoittamaan ilman tietoa ennakkosensuurista. Kiitos kannanotosta.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Kiitos palautteesta.

Tuota ilmoitusta voi toki nostaa. Olet oikeassa, että nyt ilmoituksen paikka ei ole optimi. Hyvä kohta voisi olla esimerkiksi tuossa kommenttikentän yläpuolella.

Karsastan hieman ajatusta siitä, että lukija törmäisi välittömästi blogin avatessaan ilmoitukseen kommenttien moderointiasetuksista. Haluamme kiinnittää huomiota kirjoituksiin, ajatuksiin ja sisältöön. Palvelun asetukset ovat tässä suhteessa toissijaisia.

Teemme juuri käytettävyyteen liittyvää uudistusta, ja tämän osan voimme mahdollisesti toteuttaa jo piankin.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Hienoa, että tuo epäkohta viimein poistuu. Kirjoitin Atte Kalevan onnettoman sisääntulon yhteydessä näin:

Ehdotan täten, että ylläpito tekisi pienen mutta tarpeellisen parannuksen foorumin sovellukseen: silloin kun bloggaajan ennakkomoderointi on "päällä", niin siitä varoitetaan jo kommentin kirjoittamisvaiheessa (tai blogikirjoituksen yhteydessä).
Nyt on melko turhauttava (silloin kun on ensiksi kirjoittanut perusteellisen kommentin), että "tallenna"-klikkauksen jälkeen ruutuun ilmestyy ilmoitus: "kommenttinne julkaistaan vasta ennakkotarkastuksen jälkeen". Monille on vieläkin turhauttavampi kun nuo kommentit ei julkaistu ollenkaan..

http://attekaleva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181354-...

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo Vastaus kommenttiin #7

Ilmari Sch. Toivotaan, toivotaan, että yhteinen halumme toteutuu. Mikään ei ole varmaa, mutta Toivossa on hyvä elää sanoi lude täille: Suomen viisaan kansan lauseita menneisyydestä

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Hienoa, että ehdotustani ainakin harkitaan tavalla tai toisella.

Minä olen itse hieman pikkuisen tympääntynyt näihin ennakkosensuroitsijoihin. Siis koska olen silloin nähnyt ehkäpä turhaa vaivaa.

Asiallinen keskustelu asiasta lienee kaikkien järkiolentojen tavoitteena eli ennakkosensuurista ilmoittaminen muiden tietoon ennen kuin he tekevät omia vastineitaan olisi paikallaan.

"Hyvä kohta voisi olla esimerkiksi tuossa kommenttikentän yläpuolella."

Tuostakin muutoksesta nykyiseen verrattuna olisin ainakin minä hyvin tyytyväinen. Sitä tulisi luettua ehkä mielenkiintoinen blogi ja sitten saatua tieto ennakkosensuurista, joka antaisi viitteen kirjoittaa oma mielipide tai sitten ei.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kirjoitusvirheiden korjaaminen jälkikäteen on myös mahdotonta, koska tekstisi ilmestyy näytillä joskus jos koskaan. Jos on varoitus ennakkoon, niin voi keskittyä oikolukuun tavallista huolellisemmin. Yleensä tulee roiskittua kommentteja melko nopeasti menemään ja korjattua typot jo julkaistusta tekstistä. Mulla aivot "korjaavat" kirjoitusvirheet huomaamattomiksi ensilukemalta. Huomaan ne usein vasta kun luen tekstini uudelleen pienen tovin jälkeen.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Börje U.

Näinhän tuo on kaiketi kirjoitusvirheiden kanssa. Mutta eiköhän niiden kanssa tulla toimeen ja aivan hyvin. Ymmärtääkseni jokainen meistä tajuaa esim. vihreät/virheät tai painovirhe/panovihre ja monien muiden olevan kirjoitusvirheitä.

Kirjoittamisessa tänne Usariin käytetään ilmeisesti hyvin monia eri tekstureita esim. Libre-Office, suoraan Usarin ao. sivu ja erilaiset kaupalliset teksturit, joita on käytössä yrityksissä ym.

Ne ovat kaikki ihan hyviä copy/paste tuotteita ja eipä liene syytä suurempaa maitojen nostamiseen, vaikka joskus sattuukin näitä panovihreitä.

Toimituksen poiminnat